Verzending binnen 3 werkdagen | Verzendkosten € 3,95 | Gratis verzending vanaf € 29,95 | Verkoopvoorwaarden

Lente 2 - Middenbouw

De uitdaging - lente leerjaar 2 - Een leskwartaal over vijf gelijkenissen, en wie de Heilige Geest is.

In het eerste blok van dit kwartaal horen de kinderen vijf gelijkenissen, waarbij ze leren dat je moet trainen om ‘ja’ tegen God te zeggen en ‘nee’ tegen de zonde, net zoals een atleet zijn lichaam traint. De kinderen oefenen in: rekening houden met elkaar, bescheidenheid, gulheid, tevreden zijn en vergeven. In les 5 wordt het paasfeest gevierd.

Het tweede blok gaat over Wie de Heilige Geest is. De kinderen horen dat Jezus beloofde de Heilige Geest als helper naar ons toe te zenden. De Heilige Geest helpt ons door ons te leiden en te onderwijzen. Dit doet Hij in de eerste plaats door de Bijbel: de Heilige Geest helpt ons herinneren wat er in de Bijbel staat.

De Heilige Geest laat ons nooit in de steek, en we kunnen Hem hem vragen ons te helpen het goede te doen. De kinderen krijgen de gelegenheid om situaties te onderzoeken waarin ze de Heilige Geest om leiding en kracht kunnen vragen, omdat Hij de allerbeste helper is.

In het laatste blok zijn de onderwerpen: genade, groei, gaven, goed rentmeesterschap en groep. De kinderen ontdekken dat ze door die dingen te ontwikkelen een verschil in het leven van anderen kunnen maken.
De kinderen leren over de vrucht van de Geest waardoor ze meer op Jezus kunnen gaan lijken en verschil kunnen maken in het leven van andere mensen. Ook ontdekken ze dat ze verschil kunnen maken door tijd, talenten, en bezittingen met anderen te delen.
Tenslotte wordt besproken hoe een kleine gemeenschap een verschil in je leven kan maken.

Blok 1 - STOP-DLB training:
Les 1:  Ik- of jij-gericht
Les 2:  Hoogmoed of bescheidenheid
Les 3:  Gierig of gul
Les 4:  Tevreden of jaloers
Les 5:  Pasen
Les 6:  Vergeven of niet vergeven           

Blok 2 - De allerbeste helper
Les 7:  De Heilige Geest: onze helper
Les 8:  De Heilige Geest is bij ons en geeft kracht

Blok 3 - Maak het verschil
Les 9:  Vertel anderen over Jezus
Les 10: Vrucht van de Geest 1
Les 11: Vrucht van de Geest 2
Les 12: Dien en geef
Les 13: In de kleine groep

Dit pakket bevat zowel het complete handboek voor de leiding als alle bijbehorende verwerkingen die vrij gekopieerd mogen worden in elk gewenst aantal.
Het geheel wordt in een stevige, 4-gaats ringband geleverd, waarin voldoende ruimte is om eventuele eigen aanvullingen toe te voegen.

(Geen boekhandelskorting)

€ 69,00
IN WINKELMAND


Terug naar
site